Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Stalo se ... ] > Pravidelné měsíční vydávání ČM končí

Vytvořeno: 05.01.2014


Autor: Karel Křivanec

Pravidelné měsíční vydávání ČM končí

Vážení čtenáři, třináct let jsme vám zde přinášeli s měsíční pravidelností různé články, týkající se jednoho společného bodu, kterým je muškaření. Snažili jsme se na těchto stránkách podávat vám nové informace nejen o muškách, rybách, revírech a závodění, ale přinášeli jsme vám občas i překlady zajímavých článků z významných zahraničních periodik a přinesli jsme vám také občasné zprávy o dění v ČRS. Ve své době jsme měli asi tisícovku pravidelných čtenářů a tak jsme věřili, že má vydávání našeho periodika smysl.

Bohužel se nám nepodařilo rozšířit okruh našich dopisovatelů a pokud jsme nějaké měli, vyvíjeli na ně někteří čtenáři tlak, aby své psaní omezili a hlavně nepsali nic o konkrétních revírech. V posledních letech jsem si proto kladl otázku, zda má i pro mne smysl pokračovat a už dvakrát jsem chtěl pravidelné vydávání časopisu ukončit, ale tento úmysl jsem nikdy nedotáhl až do konce.

Vydávání časopisu jsem nepřerušil ani poté, co jsem vloni v červnu prodělal operaci srdce, která se projevila i snížením zájmu o vlastní rybolov, což mne překvapilo nejvíce. Už mě to prostě tak nebere jako dříve a zajímavé je, že jsem podobné prvky zjistil i u svých vrstevníků.

Je to asi něco, co čeká nakonec skoro každého z nás, pokud se toho dožije. Letos jsem byl u vody s muškou je osmnáckrát a to je málo. Mnohem více času teď věnuji obchodní činnosti v cizině, kde plním funkci jakéhosi ambasadora českých produktů na poli muškaření.v

Myslím, že co se týká závodění s muškami, což byla dosud jedna z mých priorit, zde v posledních dvou letech vyrostla nová stránka Luboše Rozy a Igora Slavíka www.muskarskezavody.cz , která je opravdu velmi kvalitní a aktuální a tak jí mohu s klidem přenechat vše to, bych mohl uplatnit i v mém periodiku.

V roce 2014 bude proto Český muškař zveřejňovat příspěvky už jen nepravidelně podle potřeby. I když vy jste přečetli obsah jednoho vydání za chvíli, tak jeho sepsání a vytvoření nám vždy zabralo mnoho hodin. Ještě jednou vám děkujeme za dosavadní přízeň a věříme, že občas zabrousíte i na naší stránku.

S pozdravem
Váš Karel Křivanec


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky