Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Květoňovský jarní pohár 2013

Vytvořeno: 02.06.2013, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Květoňovský jarní pohár 2013

 Vítězové Jarního poháru 2013

Vítězové Jarního poháru 2013

Stalo se už tradicí, že Den osvobození 8. května si připomínají naši muškaři závodem na Květoňově. I letos se zde sešlo 41 závodníků, kteří změřili své síly v břehovém závodě muškařů. Počasí bylo tentokrát tzv. „rybí“, střídavě oblačno a od rána foukal svěží vítr, který je zde k úspěšnému lovu vždy nutný. Závodníci byli náhodným losováním rozděleni do 4 sektorů.

V prvním kole se chytlo nejvíce ryb v úseku zvaném „ pod silnicí“, který bývá většinou hodně problematický. Byli tu dva závodníci s 10 úlovky, tedy J. Šustek (měl duháka 505 mm) a M. Adamčík a velkého duháka si zde zapsal i R. Barták (510 mm). Na hrázi vyhrál M. Hladík, který zdolal 9 duháků, na plážičce vyhrál D. Říha se 7 rybami a na louce pak P. Chyba s 6 úlovky (tento mělký úsek byl po celou dobu závodu nejslabší na úlovky). Na hrázi měl největšího duháka V. Šiška ( 610 mm) a také duhák V. Krátkého ze stejného úseku byl pěkný (520 mm).

Druhé závodní kolo přineslo podobný obrázek jako ranní čtvrtina. Nejvíce se lovilo pod silnicí a nebylo třeba ani házet daleko, protože ryby se lovily pod hladinou ve vzdálenosti asi 10 m od břehu. Vyhrál zde P. Chyba s 8 úlovky a jeho největší ryba měla 430 mm. Na plážičce vyhrál F. Kouba (6 ks), na hrázi J. Šnek se 6 úlovky a z louky si přinesl vítězství P. Bezpalec (4 ks).

Po obědě se stočil vítr a svítilo slunce, což se projevilo v poklesu úlovků. Pod silnicí dominoval K. Sklenář s 9 duháky, na plážičce D. Chlumský (4 ks), na hrázi V. Šmída (5 ks) a na louce M. Hladík (4 ks). Poslední čtvrtina přinesla urputný boj o každou rybu a jen pod silnicí se ještě chytalo, i když i zde už byly čtyři závodníci bez úlovku, stejně jako ve zbývajících třech úsecích. Nejvíce ryb měl J. Šnek (7), na plážičce vyhrál se 4 rybami J. Šram, hlavně díky úlovku štiky dlouhé 725 mm. Na hrázi měl M. Šlapák 3 úlovky a to mu stačilo na první místo, zatímco na louce se tvrdě bojovalo a vyhrál zde Fr. Hanák se 6 duháky a druhý pak M. Hosenseidl, který měl o jednu rybu méně.

Po skončení soutěže a kontrole všech výsledků se stal vítězem českobudějovický závodník David Říha, který měl součet umístění 10 za ulovení 19 ryb. Druhé místo si odvezl Jan Šnek (součet 11 a celkem 19 úlovků) a třetí byl mladý závodník RSK Č. Budějovice, jinak z Kaplice, František Kouba se součtem umístění 11 a 13 úlovky. Další pořadí: 4. Pavel Chyba, 5. Václav Krátký, 6. Jaromír Šram. O velmi dobré umístění se připravil Michal Adamčík, který si spletl v odpoledním dvoukole své sektory a tak mu nemohly být jinak solidní úlovky započítány. Celkem se ulovilo 419 ryb, což byl průměr přes 10 kusů na závodníka.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky