Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Co se chystá ] > Junioři už jsou ve Francii

Vytvořeno: 02.07.2012, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Junioři už jsou ve Francii

V sobotu 30. 6. odjel juniorský tým ČR na své mistrovství světa do Francie, která hostí tuto soutěž poprvé. Šampionát se koná v jižní Francii v kraji Lozere. Závodníky zde čeká pět soutěžních kol, z nich čtyři budou na tekoucí vodě a jedno na jezeře, které bude pro všechny cizí družstva asi velkým překvapením. Jedná se o jezero Charpal, které patří mezi významné štikové revíry ve Francii a vedle štik se zde bude hodnotit ještě okoun a perlín. Lovit se bude z driftujících loděk poháněných elektromotorem. Je celkem jisté, že toto jezero má být trumf pro domácí závodníky.

Co se týká říčních kol, tak první úsek bude vyznačen na horním toku říčky Lot, která je zde jen malou pstruhovou kapilárou a hlavní rybou tu bude pstruh obecný (míra 18 cm). Druhý úsek je na spodní části řeky Lot, která zde vypadá jako Malše nad Českými Budějovicemi, výskyt ryb lipan a pstruh. Třetí úsek bude na říčce Colagne, která na fotografii vypadá jako Malše v Kaplici (pstruh a lipan) a poslední říčkou je Allier, která připomíná Teplou Vltavu okolo Horní Vltavice (pstruh a lipan). Doufám, že tyto říčky nebudou dělat našim závodníkům velký problém a spíše by to měla být naše výhoda.

Novým trenérem našeho juniorského týmu je Martin Grün a ten nominoval družstvo ve složení: Lukáš Starýchfojtů (mistr světa z Itálie 2011), Martin Musil ml., Miroslav Trousil, Tereza Rutová, David Suchánek a náhradníkem je Dominik Švub. Za vedení týmu odpovídá Jiří Pejchar. Vlastní závody se konají ve dnech 11.-13. července a my budeme sledovat výsledky na adrese http://ffpml2012.com a samozřejmě budeme držet palce našim mladým reprezentantům, kteří by mohli také přivézt nějakou tu medaili do letošní bohaté kolekce.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky