Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Užší výběr reprezentantů 2011

Vytvořeno: 29.11.2011, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Užší výběr reprezentantů 2011

 Roman H. v ranní mlze

Ve dnech 14. – 16. října se uskutečnil v jižních Čechách už tradiční užší výběr reprezentantů ČR v muškaření. Čtrnáct nejlepších ze žebříčku 2010 se utkalo v pěti kolech závodu, který měl pomoci s výběrem týmů ČR pro MS a ME v roce 2012.

První dvě kola se uskutečnila jako lodní závody na pstruhové nádrži Květoňov u Kaplice a byly to velmi těžké závody. Páteční ráno zcela ovládl Ivan Vančura, který získal v první polovině tohoto kola značný náskok, když měl 7 úlovků. Po výměně velení v lodích vyšlo slunce a začalo to brát Luboši Rozovi, který se málem dotáhl až na vedoucího Ivana. Po třech hodinách lovu měl Ivan 8 duháků a Luboš o jednoho méně, třetí pak byl Filip Apjar se 3 úlovky. Tři závodníci se nepotkali s rybou a byli mezi nimi i dva mistři světa.

 Bořek s pěkným PO

Také odpoledne to byla pěkná loterie, ve které to nejlépe vyšlo Tomáši Cieslarovi, který si zapsal čtyři duháky, stejně jako Jája Šram, když rozhodlo jen 63 mm. Po třech rybách pak měli závodníci ze severní Moravy, třetí Tomáš Adam a čtvrtý Martin Černoch. I v tomto kole byli tři závodníci bez úlovku a opět dva mistři světa a Pavel Chyba do toho spadl už podruhé.

Sobotní den byl věnován lovu na velké řece, tedy Vltavě 28 ve Vyšším Brodu mezi Bílým mlýnem a Herbertovem. Ve zmrzlém ránu s jednou výměnou stanovišť se nejlépe dařilo Filipu Apjarovi, který měl 20 úlovků (hodnotily se pouze lososovité ryby), druhé místo obsadil Roman Heimlich (18 ks), třetí byl Roman Jörka (17 ryb) a čtvrtý Ant. Pešek (17 ks). Vůbec se nedařilo oběma Středočechům, protože třináctý Ivan Vančura měl 8 ryb a čtrnáctý Martin Drož bodoval pouze pětkrát.

 Levoruký vítěz

Odpolední čtvrté kolo přineslo na této vltavské houpačce úspěch Ivanovi, který se rozpomenul na své letošní evropské vítězství a vyhrál tu s 20 úlovky před Tondou Peškem (19 ks) a Lubošem Rozou (17 ryb). Dopoledne velmi úspěšný Roman Jörka neměl po obědě asi štěstí na los a protože se v tomto kole neměnila místa, tak skončil se dvěma úlovky jako poslední.

O všem se tedy rozhodovalo až na malé řece Malši na známém úseku ve Skoronicích. Zde se konečně prosadil Tomáš Adam, který měl 39 úlovků a na svou nedávnou slávu se rozpomenul i Martin Drož, který mě 36 úlovků. Takticky zachytal Roman Heimlich, když měl 33 ryb a třetím místem v tomto kole si zajistil celkové třetí místo v užším výběru se součtem umístění 29. I když byly v tomto kole 2 výměny míst, vždy po jedné hodině, neměli štěstí na místa dva z favoritů, třináctý Filip Apjar (14 ks) a čtrnáctý Ant. Pešek (12 ryb), od kterých se tento úlet nečekal.

 Indikátor záběru

Vítězem se tedy nakonec už podruhé stal nenápadně chytající Tomáš Cieslar, který měl sice „jen“ 62 úlovků, ale nejlepší součet umístění (25). Vysokou kvalitu opět potvrdil druhý Tomáš Adam (66 ryb) – součet umístění 28 a třetí byl už vzpomínaný Roman Heimlich, který měl nejvíce úlovků (68).

Letošní užší výběr reprezentantů byl opět velmi náročnou soutěží, která významně napomohla k selekci těch nejlepších. Po započtení vzájemného pořadí v žebříčku mužů 2011 byla sestavena konečná tabulka, na jejímž čele figuruje jako první Roman Heimlich (Strakonice) – součet um. 4, druhý skončil Tomáš Adam (Vsetín ) – součet 5, třetí místo obsadil Tomáš Cieslar (Bílovec) – součet 7, čtvrtý je Ivan Vančura (Příbram) – součet 7 a páté místo obsadil Luboš Roza (Zlín) – součet 11. Myslím si, že trenér Tomáš Starýchfojtů nebude mít tentokrát moc práce s výběrem týmu pro MS 2012 ve Slovinsku.

 PDF ke stažení  Tabulka (PDF, 129 kB)


 Jiný indikátor
 Jájův indikátor
 Tři nejlepší
 Účastníci užšího výběru 2011


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky