Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Muškařské žebříčky 2011

Vytvořeno: 29.11.2011, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: ČM

Muškařské žebříčky 2011

Když jsem asi před pětadvaceti lety sestavil první Československý žebříček závodního muškaření, nesetkalo se to s příliš velkým pochopením, ale postupem času se názor na žebříček začal obracet a dnes už je tento nástroj úplnou samozřejmostí. Bylo to asi i tím, jak se jeho kriteria vylepšovala a také tím, že dnes tvoří polovinu úspěchu pro závodníky, kteří se chtějí prosadit na různých úrovních, počínaje výběrem do krajského týmu a konče nominací na ME A MS.

V letošním roce se navíc objevil na závodnické stránce velmi podobný žebříček, o který se starají Luboš Roza a Igor Slavík. I když jsem tím byl z počátku trochu překvapen, protože jsem se obával možné dvojkolejnosti, musím jim nyní udělit absolutorium. Jsem velice rád, že jejich práce nemá chybu a že jim mohu moci přenechat vesla, kterých se tak iniciativně chopili.

Sestavování žebříčků si žádá velice mnoho času a toho se mi už začíná nedostávat. Proto jsem velmi rád, jak dopadlo naše vzájemné srovnání a tak jim s klidným svědomím mohu napříště uvolnit svou neplacenou funkci statistika, protože jejich systém je přeci jen lepší než ten můj. Dnes tedy naposled ještě prezentují své žebříčky a jsem rád, že se to vše tak elegantně samo vyřešilo.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky