Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Mistrovství ČR v muškaření – Stroupeč 2011

Vytvořeno: 06.07.2011, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Václav Stránský

Mistrovství ČR v muškaření – Stroupeč 2011

 Momentka ze závodu

Poslední červnový víkend jsem se zúčastnil jako rozhodčí Mistrovství ČR v muškaření ve Stroupči na Ohři 8A. Nabídku jsem přijal spíše ze zvědavosti a byla tu ještě šance si zachytat po měsíci opět na Ohři. Když jsem tu byl naposledy, tak jsem byl nad Čínovským jezem, ale nic slavného to nebylo. Vždyť nás taky bylo na krátkém úseku 19 muškařů a tři byli pod jezem, což je ale už jiný revír. Taky mě zajímalo, co se bude chytat za ryby, případně okoukat něco nového. Jenomže nic překvapujícího se nekonalo. Chytali se hlavně čerstvě vysazení duháci, největší měl 40cm, lipani kolem 20cm, kteří byli vysazení na jaře a potočáci též kolem 20cm. Žádné staré přírodní ryby i když tu byly, jak mi později sdělil Venca Pešek, den po závodě se na jednom úseku chytl potočák 51cm. Největší rybou ulovenou při závodě byl asi tloušť, který měřil 48cm.

 Tomáš Cieslar

Mistrovství se skládalo ze čtyř kol, dvě odpolední v sobotu a dvě dopolední v neděli. Oba dny jsem strávil na stejném úseku(7A), takže jsem měl možnost porovnat čtyři závodníky. Úsek to byl dobrý, řekl bych i s hojným počtem ryb. Byly tu dvě jámy, na začátku a asi v půli úseku. Nejlépe zde zachytal Tomáš Cieslar z Ostravy, který tu byl jako první, takže ryby nebyly ještě popíchané a za hodinu a půl jich měl15 ryb, dva potočáky a 13 duháků. Minimálně o stejný počet ryb však přišel, protože začínal se strímrem a ryby buď nedobíraly anebo padaly. Za tři čtvrtě hodiny ulovil 8 ryb, pak se chvíli trápil, ale po výměně prutu s „francouzem“ ulovil během dvaceti minut dalších 7 ryb. Poslední tři ryby ulovil co hod to ryba během tří minut. Po něm zde nastoupil Petr Netolický ze středočeského kraje, ale „vydoloval“ zde jen tři ryby. Druhý den zde lovil Miloslav Hosenseidl, který se tu však trápil a byly z toho opět pouze tři ryby. Stejně dopadl i chomutovský Tomáš Bejček, tomu však také několik ryb spadlo a o dvě přišel, když mu to utrhly. Ještě bych chtěl dodat, že kromě mužů se mistrovství účastnily i ženy.

Myslím, že mistrovství lze hodnotit jako zdařilé, přesto se objevily dvě kaňky. I přes zákaz rybolovu na tomto revíru na stránkách Svazu a velké množství tabulek na březích Ohře, které na tento zákaz upozorňovaly, se v pátek objevilo několik „nedočkavců“, kterým se zachtělo masa z čerstvě vysazených duháků. Na upozornění závodníků, kteří si byli obhlédnout závodní úseky, však nereagovali a někteří ještě byli drzí. Druhá kaňka byla krádež prutu jednomu ze závodníků při nedělním závodě. Tomu zlodějíčkovi bych chtěl „popřát“ ať mu berou a ať mu padaj.

Výsledkové listiny:


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky