Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Co se chystá ] > Mistrovství Evropy je přede dveřmi

Vytvořeno: 09.05.2011, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Mistrovství Evropy je přede dveřmi

Na přelomu května a června se uskuteční v okolí Rožmberka nad Vltavou 17. Mistrovství Evropy v muškaření. Znalcům závodní historie jistě nemusím připomínat, že se jedná o třetí významný světový nebo evropský závod v regionu Jižních Čech. Vše začalo v roce 1996, kdy se konalo v Č. Krumlově 16. mistrovství světa. Další významnou událostí bylo Mistrovství světa juniorů v roce 2005 a nyní se uzavírá tento seriál již zmiňovaným Mistrovstvím Evropy. Dá se tedy říci, že se Rožmberk a jeho okolí stává velmi významnou lokalitou na závodní mapě Evropy, ale i světa.

K letošnímu šampionátu se přihlásili závodníci ze 16 států, které sem vysílají své reprezentanty. Pětičlenných družstev však bude 17, protože Česká republika vysílá ještě tým žen. Celkové se tedy v Rožmberku a jeho okolí budeme moci setkat zhruba se stovkou závodníků, trenérů a vedoucích družstev. Dále se zde bude také pohybovat 8 Norů, kteří tvoří přípravný výbor mistrovství světa 2014, které bude právě v Norsku a tito pánové zde budou čerpat zkušenosti pro přípravu své akce. Zástupcem FIPS-Mou tu bude její generální sekretář pan Borut Jerše ze Slovinska, kterého si pamatujeme i z MSJ v Chotěboři a k jeho práci jsme tehdy měli jen slova chvály.

Českou republiku budou reprezentovat závodníci B – týmu: Ivan Vančura, Tomáš Cieslar, Filip Apjar, Roman Jörka, Bořek Kopecký a Vladimír Šedivý, kapitánem a trenérem bude Tomáš Starýchfojtů. Tým žen bude startovat ve složení: Ivana Kuchaříková, Markéta Procházková, Tereza Rutová, Petra Jörková a Ivana Linhová, kapitánem družstva je Jaromír Šram, vazačem týmu žen pak Jaromír Málek. Manažerem obou týmů je předseda SO LRU – muška Martin Musil.

Jako závodní úseky byly vybrány říční tratě: Vltava 29 (Čertovka), Vltava 28 – 2 úseky (Vyšší Brod a Veverky – Rožmberk. Říční trénink bude probítat i na revíru Vltava 27 pod Rožmberkem. Dvě jezerní kola mistrovství bude obnášet lodní závod na vyrovnávací nádrži Lipno II ve Vyšším Brodu a břehový závod na pstruhové nádrži Květoňov u Kaplice. Trénink pro stojáky bude ještě na nádrží Malče a Dobrkovská Lhotka. Je tedy zřejmé, že si to před mistrovstvím a během něj vyžádá uzavření závodních a tréninkových úseků, což může být pro řadové rybáře jistá zkouška trpělivosti, která bude vyvážena výborným rybolovem po šampionátu, protože většina úseků bude mimořádně zarybněna kvůli této akci z prostředků šampionátu a sponzorů akce.

Hlavní osobou celé této náročné mezinárodní akce je Dr. Milan Hladík, PhD., který je zároveň rybářským hospodářem JčÚS. Právě na osobě mezinárodního organizátora a týmu jeho pomocníků a rozhodčích z MO Loučovice, Vyšší Brod, Český Krumlov, Křemže a Kaplice bude nejvíc záležet, zde se i toto mistrovství povede tak jako předchozí dvě vzpomínané akce. Více informací k Mistrovství Evropy najdete na: http://kurent.cz/ffch2011en/.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky