Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > Rybářský kroužek v Chotěboři

Vytvořeno: 02.04.2011, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Jiří Pejchar

Rybářský kroužek v Chotěboři

Před jedenácti lety, kdy jsem přišel z vojny, jsem se začal věnovat vedení malých rybářských capartů u nás doma v Chotěboři. Vedoucí, co vedli kdysi mě, chtěli už skončit a já jsem tak dostal příležitost. Najednou se otevřely nové obzory, které jsem začal objevovat. Hned v prvním roce mi přišly moc super děti, které dodnes rybaří a dokonce jeden z nich se mnou kroužky vede. Vypracoval nové webové stránky naší MO ČRS, které nám velmi pomáhají.

Kroužky jsme měli dříve rozdělené do dvou skupin, začátečníků a pokročilých. Posledních pět let jsme je museli sloučit do jednoho, protože zájem dětí klesl. V letošním roce však opět děti přibylo a v současné době jich k nám chodí dvaadvacet.

Kroužky fungují jen ve školním roce a malé zájemce o rybaření zde učíme vše potřebné k tomu, aby byli schopni rybu ulovit a dělali vše jak se má. Z těch nejlepších a nejzapálenějších se pak stávají mladí muškaři, kteří od roku 2003 pravidelně závodí v juniorském závodním poli.

Minulý týden naši nováčci skládali zkoušky a udělali mi moc velkou radost, protože někteří měli v testech maximálně tři chyby a někteří byli dokonce bez chyby! Nemusím se tedy bát, že nám udělají na revírech ostudu a rybaření si budou jen užívat bez jakýchkoliv problémů.

Dne 23. dubna 2011 se naši mladíčci utkají na Břevnické nádrži, kde pro ně každý rok připravujeme závody. Už dnes jsem v očekávání kdo vyhraje, protože se stalo takovou nepsanou tradicí, že úspěšní na těchto závodech začali navštěvovat náš muškařský kroužek a pak začínají i závodit. Pár adeptů a zájemců o muškařinu zase mám a tak doufám, že brzo promluví do výsledků mezi našimi juniory.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky