Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Říční muškaření ] > [ Jiné revíry ] > Zimní překvapení

Vytvořeno: 02.02.2011, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: František Tobiáš

Zimní překvapení

 Už ho táhnu  To je kus

V neděli 16. ledna jsme využili pěkného počasí a udělali si s rodinku výlet na Hlubokou na kole. Po cestě zpět jsem viděl v zatáčce zhruba na úrovni konce sídliště Vltava a začátku supermarketu Globus čtyři velká kola na hladině. Vypadalo to skoro jako sebrání od pořádného duháka. Sakra, že by tady byly nějaké ryby?

Nevydržel jsem a utekl hned v pondělí z práce po druhé, doma naházel do batohu pár navijáků a krabiček a šel to prověřit. Nasadil jsem bloba, březnovku a nakonec bílou lurku se zlatou hlavičkou a to vše dal na intermídu. To by mělo chytat tlouště a duháky, ve které jsem doufal. Po třičtvrtěhodině bez záběru jsem to začal vzdávat. Na hladině se nedělo nic a usoudil jsem, že ryby asi někam přejely. Napadlo mě, že to ještě zkusím pod cyklolávkou proti proudu, kde lidi krmí kachny a labutě a to určitě přitahuje ryby.

Když si tak přemýšlím tak najednou bum, a visel jsem. Ale na rybě. Cítil jsem těžký kus, ale na duháka to bylo nějak pomalé. Kapr to taky nebude, leda podseknutý, ale taťka tloušť by to být mohl. Po pěti minutách bylo jasno. Velký bolen. Už to skoro vzdával a kolemjedoucí cyklisti si mě přišli vyfotit. Pak ale bolen sebral síly a bojoval další minuty. Měl jsem trochu strach o návazec z flourcarbonu HC 0,18, který zůstal na navijáku od podzimních závodů na Květoňově, ale vydržel a vyhrál jsem. Vytáhl jsem tu těžkou vysokou potvoru z vody, nechal se od cyklorybářů zvěčnit a pár fotek dokonce vyšlo. Bolen se nechal přemluvit na koncovou bílou lurku.

 Zimní bolen

Doma jsem přeměřil prut - ryba byla téměř k první spojce - a bylo to zhruba 70 cm. Vím, že na bolena to není žádná trofej, ale já většího nechytil a v té zimní rybářské bídě mi to udělalo radost. Pokračoval jsem v lovu asi do 16.45 a dokonce jsem uviděl jedno sebrání z hladiny, ale už jsem nic dalšího nechytil. Co z té hladiny ty potvory asi žerou? Chtělo to tam být s prutem v tu neděli, kdy se ryby ukazovaly. Možná je tam i něco jiného, než boleni.






© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky