Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > MSJ 2010 Slovensko

Vytvořeno: 31.07.2010, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Jiří Pejchar

MSJ 2010 Slovensko

Ve čtvrtek 29. července odcestovalo juniorské družstvo ČR muška na přípravný kemp před IX. Mistrovstvím světa. Složení reprezentačního týmu se oproti loňskému roku trochu obměnilo, protože někteří závodníci už skončili díky věku v této kategorii a některým zase nevydržela forma. Trenér Milan Čubík letos nominoval tým ve složení:

Lukáš Starýchfojtů, Libor Skrášek, David Chlumský, Jindřich Kalivoda, Lukáš Svoboda a Martin Musil ml. Jako vedoucí výpravy jsem byl určen já.

Samotný šampionát se uskuteční ve dnech od 3. do 9.srpna 2010. Centrem všeho dění budou města Liptovský Hrádek a Svit. Pořadatelé tentokrát postavili závodní tratě pouze na řekách. Pojďme si tedy představit všechny závodní sektory:

Sektor I – řeka Belá. Je to tok s kamenitým dnem a absolutně čistou vodou. Závodní úsek začíná od výtoku z elektrárny nad Dovalovem a končí nad soutokem s řekou Váh. Délka závodního úseku je asi 5 kilometrů. Letní průtok této řeky se pohybuje kolem 3m3 za vteřinu.

Sektor II a III – řeka Váh. Je to větší a rychlá řeka, závodní sektory jsou umístěny pod obcí Králova Lehota až po soutok s řekou Belá. Průměrný letní průtok na této řece je 6m3 za vteřinu a dno je kamenito- písčité.

Sektor IV a V – řeka Poprad. Závodní úseky pořadatelé vytyčili od centra města Svit nad město Poprad a celková délka obou závodních úseků je přibližně 6 kilometrů. Dno je kamenito-písčité s průměrným letním průtokem 2m3 za vteřinu.

Hodnotitelé ryby jsou pouze lososovité plus lipan. Minimální délka bodovatelné ryby byla stanovena na 180mm. Prostředí šampionátu je umístěno do velmi krásné přírody a slovenské řeky jsou plné ryb, takže se můžeme těšit na kvalitní závody.

Držte nám palce, protože to budeme potřebovat, abychom přivezli nějakou tu medaili. Veškeré informace o šampionátu jsou na oficiálních stránkách: www.youthflyfishing2010.sk. Během šampionátu budu psát zprávy na tyto weby: www.mkbojkovice.cz, flyfishingteam.cz, www.muskareni.cz


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky