Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Stojaté revíry ] > Kunratice – každý rok je nějaká změna

Vytvořeno: 03.08.2009, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Václav Stránský

Kunratice – každý rok je nějaká změna

 V pozadí je kunratický stoják

Letošní zahájení bylo podobné tomu loňskému, jak na Smědé, tak i na Lužické Nise byl stav vody nepříznivý, i když na Smědé jsem potkal muškaře až z Ústí, kteří říkali, že brodit se moc nedalo, ale nějaké duháky nachytali. Oproti loňsku jsem to přeci jen nevydržel a druhý den odpoledne jsem alespoň na hodinku a půl vyrazil na Smědou. Chytl jsem několik menších pstroužků a jednoho lipánka. Druhý den jsem jel ještě zkusit štěstí na retenční nádrž do Fojtky.

Testoval jsem hlavně strímry, které jsem měl připravené pro závody v Kunraticích, ale na Fojtce jsem si na rybu ani nesáhl. Duháci tu asi žádní nebyli a obecňáci mé strímry ignorovali.

Konečně přišly závody v Kunraticích. Loni jsem tu chytl svojí největší rybu, duháka 48cm, ale za celý závod jsem měl jen dva úlovky. Letos jsem byl lépe připraven a tak jsem se docela těšil. Ryby braly u hráze v hloubce a hodně i štiky, ale až na jeden souboj všechny ostatní skončily vítězně pro štiky. I já jsem měl jednu na prutu, ale po několika vteřinách byla pryč i s koncovou muškou. V tu chvíli bylo pro mne ale důležitější, že na přívěsu zůstal alespoň duhák, který zabral jako první.

 Duhák 43 cm z Kunratic

Celkový dojem ze závodů byl výborný. Chytl jsem dva duháky 43cm, dva menší a dva okouny.

Ve druhém kole těsně před koncem jsem ještě zasekl duháka, který mi nakonec spadl. Wendy byla taky spokojená, chytla sice jen dvě ryby, ale dostala tu zatím svého největšího duháka 45cm. Kromě začátku, kdy jsem zkoušel různé varianty, jsem celý závod odchytal na potápivou šňůru. Naproti tomu dcera celou dobu chytala s plovoucí šňůrou, protože ani jinou volbu ani neměla. Naviják s intermídou nechala doma a druhou potápivku pro ní jsem neměl ještě převinutou na cívce.

Nejvíce mě potěšily změny v rybářském řádu, když.cena se zvýšila jen o 20,-Kč, takže letos stojí denní povolenka 400,- Kč a rybář si může vzít 3 ks pstruha duhového, nebo sivena, nebo jejich kombinaci a 3 kg ostatních ryb (okoun, plotice, cejn a karas). Loni bylo 1 ks Pd, 1ks Si a 1 ks okoun. Ostatní druhy ryb jsou ještě hájeny (Po, štika, candát, sumec, kapr a amur).

A ještě jedna velmi důležitá informace je v řádu pro rybník Kunratice II a ta je snadno k přehlédnutí, protože je v řádu napsána tím nejmenším písmem. Míra pstruha duhového a sivena amerického je 0 – 55cm. Nevím proč je to psáno od nuly, ale je jasné, že větší ryby jak 55cm se musí pustit. Siveni nevím, ale duháci tu takoví jsou. Ještě pro úplnost, denní povolenka chyť a pusť stojí 250, celoroční povolenka je za 6000,- Kč na na 50 ks Pd nebo Si, nebo jejich kombinace a za 3000,- Kč chyť a pusť. Denní povolenka se musí objednávat den předem na mobilním telefonu. 603 381 242 – p. Souček, nebo 604 225 224 – majitel p. Ladýř. Po každém zarybňování jsou 3dny hájení. Když se rozhodne sem zajet a vyzkoušet to tady, tak vám přeji pěkné chytání.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky