Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Jarní Květoňov se Mílovi podařil

Vytvořeno: 01.06.2009, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Jarní Květoňov se Mílovi podařil

 Míla dotahuje

V pátek 8. května byl státní svátek a na pstruhové nádrži Květoňov u Kaplice se konaly letošní první muškařské závody, na kterých se sešlo 43 soutěžících. Bylo horké a slunečné počasí, tedy pro lov pstruhů to nebylo moc dobré. Čtyřkolový závod začal pro jednoho z favoritů, Miloslava Hosesnseidla jedničkou v sektoru za 18 úlovků, čímž o třídu překonal své soupeře. Celkem se ulovilo v tomto kole 510 ryb (průměr byl 5,75 na závodníka).

Druhé závodní kolo vyneslo do čela zcela neznámého závodníka Petra Vodičku z Č. Budějovic, který však v předchozím kole rovněž vyhrál svůj sektor a teď po umístění 2 měl nejlepší součet umístění (3) a celkem 18 úlovků. Stejným součtem umístění se mohl pochlubit i další domácí jezerní specialista David Říha, který však měl celkem o dvě ryby méně. Na třetím místě průběžného pořadí pak figuroval vítěz loňských podzimních závodů Ivan Vančura. Mílovi to v tomto kole nevyšlo, neproměnil několik záběrů a skončil se dvěma úlovky až sedmý v sektoru a průběžně byl jedenáctý. Úlovky nyní poklesly na 127 kusů.

 Miloslav Hosenseidl

Po obědě bylo stále počasí na koupání, ale Mílovi se začalo znpvu dařit. Na své taktice nic neměnil, lovil na dvě Booby s potápivou šňůrou č. 6 a připsal si znovu vítězství v sektoru za 10 ryb a průběžně už byl na druhém místě za vedoucím Davidem Říhou, na kterého ztrácel 4 umístění. Ve třetím kole se ulovilo 130 ryb a vše se tedy mělo rozhodnout až v posledním čtvrtém závodě, ve kterém se vůbec nedařilo Davidovi, který obsadil až osmou příčku ve svém sektoru za 2 ryby.

Tohoto zaváhání dokonale využili jeho kolegové z klubu RSK Č. Budějovice, jmenovitě Václav Krátký na třetím a František Kouba na druhém místě. Nejvíce se to ovšem líbilo Mílovi, který opět vyhrál svůj úsek se 4 úlovky a měl tak celkové 32 ryb a součet umístění 10 za 32 úlovků. Bramborová medaile tedy připadla na Davida Říhu a hned za ním se umístili Milan Hladík a Pavel Kneifl. První Nejihočech byl sedmý Tomáš Cieslar z Oder, kterému se letos na závodech po republice i jinde daří. V posledním závodě se ulovilo už jen 73 ryb a největším úlovkem se pochlubil Václav Krátký, který zdolal duháka 555 mm.

 PDF ke stažení  výsledková listina - Celkové pořadí po 3. kole (PDF, 37 kB)

 PDF ke stažení  výsledková listina - celkové pořadí (PDF, 37 kB)

 Vítězové JP 2009

© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky