Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Stojaté revíry ] > Splněný sen

Vytvořeno: 31.12.2008, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Stanislav Bláha

Splněný sen

Nestává se tak často, aby si člověk splnil svůj sen a mně to vyšlo. Stalo se tak díky cestě za rodinnou dovolenou do jiného konce naší krásné země. Jeseníky byly nádherné, ale už cestou tam jsem si koupil v Poličce povolenku na místní vyhlášené revíry a těšil se na zpáteční cestu, kdy jsem měl v plánu si užít nádhernou rybařinu.

Po vynikající bábovce tety Marty jsem se v pondělí 6. 10. ráno vydal do nedaleké Poličky splnit si svůj sedmiletý sen navštívit tuto lokalitu. Vybral jsem si PŘEHRADU POD KOPCEM 2, která mi byla sympatická díky muškařskému režimu a pstruhové obsádce. Hned po příjezdu mě přivítalo překrásné prostředí tří vedle sebe ležících rybníčků. Cestou proti na-pájecímu kanálu jsem stanul u dvouhektarové nádržky, kde dávaly o sobě vědět sbírající ryby občasným šplouchnutím.

 Duhák 46 cm

Připravil jsem si sedmičkový prut s rychlou intermídou, třímetrový návazec z fluorocarbonu o průměru 0,16 mm a osvědčený tandem mušek z letošních závodů (nymfu bažantí ocas a ďáblíka). Lov mi znesnadňoval poměrně slušný protivítr, ale dařilo se mi docela dobře nahazovat. První rybu jsem zavěsil po půlhodině lovu. Nebyl jsem však připraven na její rychlý úprk směrem ke mně a nestíhal jsem dobírat šňůru. Když už jsem si myslel, že mám vše pod kontrolou, udělal pstruh výpad směrem k hladině a zbavil se malé nymfičky. Sice jsem to nezvládl, ale souboj mi nalil do žil dostatek chuti soustředit se na další záběry.

To se mi vyplatilo hned vzápětí a duhák 39 cm už poznal síťku mého podběráku. Potom jsem zapředl rozhovor s místním kolegou muškařem a kromě výměny informací jsme se vzájemně obdarovávali svými výtvory. Bylo to opravdu milé setkání a po rozloučení jsem pokračoval v lovu. Měl jsem na nymfách ještě dvě další ryby, ale bohužel se také vyhákly.

Všiml jsem si několika šplouchnutí blízko u břehu, ale až duhák pronásledující hejno potěru mě přesvědčil ke změně nástrahy. Vyměnil jsem nymfy za potírek a černooranžovou Montanu. Po třetím náhozu přišel tvrdý záběr a tah ryby byl opravdu velký. Asi po patnácti minutách jsem podebral nádherného pstruha a metr ukázal 46 cm.

Úderem páté odpolední jsem ukončil lov a vydal se zpátky za vůní té úžasné bábovky. Hrozně těžko se mi odjíždělo z tohoto pohostinného kraje, ale už máme na příští rok zamluvený celý týden.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky