Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Stojaté revíry ] > Poslední pohár aneb zakončení závodní sezóny 2008

Vytvořeno: 31.12.2008, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Ivan Vančura

Poslední pohár aneb zakončení závodní sezóny 2008

Pozvánku na Poslední pohár na Květonově jsem dostal od Mildy až v říjnu a protože ještě týden před akcí vypadlo několik závodníků, tak mi Milda volal znovu a já sehnal další čtyři lidi z příbramské organizace. Vzhledem k tomu, že do jižních Čech jezdím rád nejen na ryby, ale i za kamarády, jsme se všichni moc těšili. Ráno jsme vyrazili s rezervou, ale vzhledem k mlhavému počasí jsme však na Květoňov přijeli jako poslední. Všichni už měli vylosováno a byli v plné přípravě na závod.

Forpasy jsem měl připravené z domova, tak má příprava netrvala dlouho. První kolo jsem začínal na hrázi. Připravené jsem měl pomalou intermídu, rychlou intermídu, hoowerku a potápivku. Během první půlhodiny jsem vystřídal všechny pruty, ale byl jsem bez kontaktu. V druhé rotaci se občas na hladině objevila nějaká ta sbírající ryba. Všechny však byly daleko mimo dohoz. Používal jsem proto hlavně pomalou intermídu a hoowerku. Na „íčku“ jsem měl žlutobéžovou luru, Montanu a zajícovku a na hoowerce malou nymfu montány, Vivu a malého zajíce. Po jednom zažrání ryby na dohoz jsem rychle hodil na kolečko a stahoval pomalým mlýnkem. Záběr přišel během chvilky a já zdolal menšího duháka. Byla to moje jediná ryba z prvního kola.

Druhé kolo jsem chytal pod cestou. Měl jsem druhé místo od panelky, kde o přestávce ryby žraly jak bláznivé. Jakmile se však písknul start, všechny zmizely. Povedlo se mi tu chytit jednoho duháka. V druhé rotaci tohoto kola jsem byl zhruba uprostřed pod cestou. Zde se mi podařilo chytit další dva duháky, kdy jednoho jsem také viděl zažrat a dohodil na něj.

 Ivan Vančura

Po tomto druhém kole to semnou nevypadalo vůbec zle. No ale byl čas oběda a tak jsem to neřešil a šel na párky.

Třetí kolo jsem začínal uprostřed louky. V první rotaci jsem byl bez záběru. Druhou rotaci jsem byl u lesíka. Ani zde jsem neměl ani kontakt, takže „ zero“. Poslední kolo jsem chytal na plážičce. Vedle jsem měl Frantu Hanáka. Viděli jsme v předchozím kolem chytit nějaké ryby na sucho a tak jsme oba připravili suché šňůry. Já měl jednoho „šatlkoka“ a chrostíka se zelenou prdelkou. První tři náhody a já zkazil tři záběry. Mezitím už Franta zdolával krásného duháka. Netrvalo dlouho, a i já měl jeden zápis. Vzhledem k tomu, že mě toto chytání na sucho moc nebavilo a i záběrů podstatně ubývalo, zvolil jsem pomalou intermídu, na které jsem měl stále stejnou sestavu. Zanedlouho jsem měl druhého duháka. Jak to Franta viděl, okamžitě také vyměnil pruty. První rotace skončila poměrem 3:3.

Snažil jsem se házet hlavně na sbírající ryby a rychlým tažením mušek je vydráždit. Tato metoda fungovala i Františkovi. Druhá rotace a poslední kolo tak skončila 7:5 v můj prospěch. Pěkný souboj s Frantou. Po posledním kole jsem tušil, že bych na tom nemusel být špatně i s tou jednou nulou. Mile mě překvapilo, když mi předběžně gratuloval pan Křivanec k vítězství. Oficielní potvrzení přišlo za necelou hodinku. Má radost byla o to větší, že to byla vůbec moje první bedna na Květonově a já skvěle zakončil letošní sezonu vítězstvím.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky