Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Stalo se ... ] > O pohár Metrostavu

Vytvořeno: 01.08.2008, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Jiří Pejchar

O pohár Metrostavu

Nádherná řeka Jihlava přivítala 21. června mladé muškaře při I. ročníku mezinárodních juniorských závodů „O pohár Metrostavu“. Našich dvacet sedm juniorů doplnil ještě David Arcay ze Španělska a čtyři závodníci přijeli i ze sousedního Slovenska. Ředitelem závodu byl Milan Čubík, který také zprostředkoval hlavního sponzora, po němž je tato nová juniorská soutěž nazvána.

První den se po dvou závodních kolech prodral do čela závodu Michal Němec ze Strakonic, druhý Jakub Krpec z Opavy však měl stejné umístění, chytl však méně ryb a vedoucí trojici doplnil Libor Skrášek z Bojkovic. Nejlepší z dívek byla po sobotě Štěpánka Marková. Lovilo se poměrně dost ryb, když největší počet (32 ks) ulovil slovenský závodník Zaťko.

Program nám narušili naši milí vodáci, kteří si nechali pustit vodu z přehrady. Závod byl proto na více než tři hodiny přerušen a pokračoval až poté co voda odtekla. V sobotu večer pořadatelé uspořádali velkou grilovací párty.

V neděli ráno se závodníci odebrali k řece ke svému poslednímu závodu. V něm nejlépe zachytal Španěl Arcay, když ulovil na sucho dvacet tři ryb. Dostal se tak na medailové pozice a mohl už jen čekat, jak dopadnou ostatní adepti na vítězství. Opět výborně zachytala vedoucí dvojice Jakub Krpec a Michal Němec, ten však na Jakuba ztratil jedno umístění a tak se mohl opavský junior radovat z vítězství. Na třetím místě skončil David Arcay. Nejlepší dívkou se stala Štěpánka Marková, hned za ní byla Tereza Rutová a jako třetí skončila mladší ze sester Markových Eliška.

Dle mého názoru to byly letos nejlépe zorganizované juniorské závody, takže už jen stačí říct: „Díky Milane a příští rok nashledanou“.

 PDF ke stažení   Výsledková listina (PDF, 45 kB)


 Vítězové poháru  Nejlepší juniorky  Všichni účastníci


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky