Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Západočeský pohár juniorů 2008

Vytvořeno: 30.06.2008, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Jiří Pejchar

Západočeský pohár juniorů 2008

 David Chlumský

Poslední víkend v květnu si letos poprvé v sezoně dali dostaveníčko naši junioři, aby se utkali o „Západočeský pohár juniorů“ na Memoriálu Tomáše Najdenova. Již tradičním domovem tohoto závodu je Liškova říčka Klabavka (Černý potok) v Dobřívi u Rokycan. Tohoto závodu také využil trenér juniorů Milan Janus k odpovědi na poslední otázky, jaký tým poveze letos na konci července na juniorské MS do Portugalska. Ve hře byly dva poslední posty v pětičlenného týmu. První tři místa si již vloni zajistili svými výkony Filip Lukáš z MK Bojkovice, Mirek Bonešický z RSK České Budějovice a Jindřich Kalivoda z MO Rokycany. O tyto poslední dvě místa se utkalo dalších sedm závodníků z juniorského žebříčku roku 2007.

 Štěpánka Marková

Všech sedm jsme umístili do jedné skupiny a vylosovali si pouze startovní pozice. Po prvních dvou sobotních kolech nejvíce klepali na dveře reprezentace Míra Trousil a Filip Svašek. Na záda jim však velice těsně koukali Jakub Krpec a Štěpánka Marková takže nedělní závod sliboval velice napínavou podívanou. Hned třetí kolo, pořadím kandidátů pořádně zamíchalo, neboť ani Míra Trousil a ani Filip Svašek nepotvrdili svoje dobré výkony a pustili před sebe výborně chytající dvojici Jakuba Krbce se Štěpánkou Markovou. Jakub vyhrál tento sektor smrti před druhou Štěpánkou. V posledním čtvrtém kole opět dominovali tito dva, když Štěpánka dokonce nadělila Jakubovi „double“. Dvojice, která dominovala v prvním dnu závodu bohužel nezopakovala svoje předchozí výkony a přišla tak o místo v sestavě pro Portugalsko. Za zmínku také stojí, že Štěpánka Marková se stala vůbec první dívkou v historii našeho sportu, která se probojovala až do státní reprezentace.

Mimo tento sektor se však sváděl lítý boj o celkové prvenství v závodě. Své sektory totiž první tři kola vyhráli Michal Němec a Radek Novotný. Vše rozluštil opět poslední čtvrtý závod, když Radka trošku opustilo štěstíčko a ve svém sektoru byl až čtvrtý. Za to Michal se do toho opět opřel, když s patnácti úlovky opět vyhrál svůj sektor a tím i celý tento závod. Na druhém místě se umístil Radek Novotný a třetí skončil Libor Skrášek.

 Martin Musil ml.

Samozřejmě závody nebyly jen v režii předem jmenovaných, protože ostatní závodníci podávali také dobré výkony. Chybělo jim snad jen trochu štěstí, aby zaútočili na přední pozice. Jak už jsem předeslal určil závod složení národního týmu do Portugalska. Myslím, že tento tým má silný potenciál na úspěch, ale bude to mít v konkurenci závodníků z celého světa nesmírně těžké. Držte jim palce, vážení muškaři, budou to potřebovat!

 Reprezentace pro Portugalsko


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky