Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Stalo se ... ] > Sloučení castingových federací

Vytvořeno: 01.01.2008, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Sloučení castingových federací

Mnoho let trvalo dvojvládí v mezinárodních organizacích rybolovné techniky, kdy vedle sebe existovaly FCS (CIPS) a ICF, která byla organizačně začleněná do Mezinárodní organizace neolympijských sportů GAISF (AGFIS). V posledních deseti letech tyto dvě mezinárodní castingové federace stály proti sobě a většina národních federací byla nucena z praktických důvodů platit členství v obou soupeřících federacích. Tento stav rozhodně neprospíval rozvoji castingu na všech úrovních. Na dramatickém kongresu CIPS v Palermu se mezinárodní sladkovodní federace a federace pro mořský rybolov dokonce pokusily FCS vyloučit z CIPS a jen díky odporu mezinárodní muškařské federace se technikáře podařilo zachránit.

V nedávné minulosti bylo učiněno několik pokusů o spojení obou rivalů, ale stále se to nedařilo. Až v dubnu 2007 bylo na kongresu ICSF ve Švýcarsku konečně nalezeno řešení tohoto rébusu, které bylo dále propracováno na kongresu CIPS v květnu 2007 v Praze, a na společném zasedání ICSF a FCS v červnu v Berlíně. Konečný krok pak byl učiněn 6.9.2007 na mimořádném kongresu ICSF ve švédském Malmö, kde došlo za účasti zástupců 17 národních federací ke sloučení obou castingových federací a nová jednotná mezinárodní organizace ponese název ICSF a jako taková bude začleněna do CIPS.

Novým presidentem ICSF byl zvolen Kurt Klamet (Německo), vicepresidentem bude Petr Hässig (Švýcarsko), pokladníkem Ulf Persson (Švédsko) a generálním sekretářem pak MUDr. Josef Doležal (ČR). Co se týká našeho zástupce v presidiu ICSF, je to nejen důkaz jeho velké mezinárodní autority, ale i uznání a ocenění významu České republiky v rámci světové organizace rybolovné techniky.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky