Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Stalo se ... ] > Padesátiny ČRS

Vytvořeno: 01.10.2007, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Padesátiny ČRS

 Padesátiny ČRS

V sobotu 22. září 2007 se v průhonickém Kongresovém centru Floret konala oslava padesátin Českého rybářského svazu. Ačkoli už funkcionařím v ČRS bezmála třicet let, nevzpomínám si, že by se něco podobného kdy konalo a hned na začátku musím říci, že se celá akce opravdu podařila. Sjelo se sem přes padesát pozvaných funkcionářů ze všech územních svazů ČRS a skoro třicet vyznamenaných zasloužilých členů. Mezi hosty byli i poslanci ze zemědělského výboru Parlamentu ČR, zástupci Ministerstva zemědělství, vysokého a středního rybářského školství, rybářského výzkumu a delegace ze spřátelených rybářských svazů DAV, PZV, SRZ a MOHOS.

Hlavní referát přednesl předseda ČRS Prof. Ing. Petr Semeniuk, který se dotkl také starší historie sportovního rybářství u nás, jehož počátky se datují už do období před 130 lety a při tom připomenul, že se k nám tyto nové snahy a myšlenky šířily z kolébky sportovního rybářství z Anglie. Hlavní část jeho vystoupení se týkala období po II. světové válce a tedy po založení Československého svazu rybářů, jehož I. sjezd se konal před padesáti lety 15. září 1957 ve Smetanově síni Obecního domu v Praze.

Po projevu předsedy ČRS následovalo vyznamenání 28 zasloužilých členů a pak vystoupení dětského pěveckého sboru Rolnička Praha. Pak byl dán prostor pro vystoupení hostů, mezinárodních delegací a závěrečné slovo k této části měla legenda rybolovné techniky paní Dr. Věra Čapková, která krátce zavzpomínala na historii a přítomnost závodění v rámci ČRS. Tuto část pak uzavřel dětský pěvecký sbor a následovalo krájení padesátinového dortu a raut složený z různých rybích specialit.

Po druhé hodině se začali účastníci této milé slavnosti rozjíždět domů a protože to byli většinou už pamětníci, nemohlo za ně těch několik mladších tváří zkonzumovat předložené delikatesy a tak zůstalo ještě hodně specialit i pro personál hotelu. Na závěr jednání obdržel každý účastník zajímavou brožůrku k 50. výročí ČRS a tištěný Profil organizace ČRS, kde je na pár stranách shrnuto vše z naší přítomnosti. Myslím, že mohu nejen svým jménem, poděkovat organizátorům této společenské akce za nápad uspořádat takovéto setkání a vyslovit jim uznání za její bezchybné provedení.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky