Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > Dvě novinky od firmy Hends

Vytvořeno: 01.07.2007, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Dvě novinky od firmy Hends

 Camou-3
Ujímaný francouzský nástavec (CAMOU – French Leader)

Zatímco česká muškařská škola je známá především nymfováním s velmi krátkým nástavcem, je naopak francouzská škola zajímavá chytáním s velmi dlouhými „forpasy“, které jsou splétány z různých průměrů vlasce Camoufil, jenž nemá téměř žádnou tvarovou paměť. Chytání s těmito nástavci je neuvěřitelně účinné především v menších, mělkých a čistých řekách. V poslední době se tento způsob muškaření stal velkým hitem mezi našimi muškaři, kteří si tuto techniku poněkud přizpůsobili českému pojetí lovu na umělou mušku.

Firma Hends nyní přichází s revoluční novinkou, kterou jsou francouzské nástavce pod názvem CAMOU, které jsou zatím vyráběny v délkách 450 a 350 cm. Jejich výhodou je, že jsou bez uzlíků, které občas mohou znepříjemňovat chytání. CAMOU nástavce jsou vyrobeny z plynule ujímaného monofilního vlákna, které má stejné vlastnosti jako francouzský vlasec Camoufil.

CAMOU 350 cm je vhodnější pro velmi malé řeky. Jeho ujímání je strmější, energie hodu ideálně rozložena. Nahazování s tímto návazcem je velmi jednoduché a přesné. Doporučujeme také pro začátečníky.

CAMOU 450 cm doporučuje i pro větší řeky. V případě potřeby můžeme tento návazec ještě prodloužit o 1 – 2 metry běžným vlascem na špičce nástavce. Zde jsou cenové údaje této velmi zajímavé novinky:

Kód Cena Barva
CFL 450 350,- Kč Camouflage
CFL 350 300,- Kč Camouflage

 Camou - balení
 Detail - Camou - 1
Indikátor záběru (LEADER STRIKE INDICATOR)

Tento drobný doplněk je možno využít pro chytání s dlouhým francouzským návazcem, ale i při klasické krátké nymfě. Díky tomuto indikátoru jsme schopni reagovat i na ty nejjemnější záběry. Je opatřen dvěma mikrokroužky pro velmi snadnou montáž.

Firma Hends ho vyrábí pro různé světelné podmínky v několika barevných variantách.

Kód Cena Barva
LCI 99 50,- Kč Fluo žlutá
LCI 94 50,- Kč Fluo oranžová
LCI 50,- Kč Fluo trojbarevná

 Indikátor - 2
 Indikátor nad hladinou

© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky