Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Malé francouzské tajnosti

Vytvořeno: 30.12.2006, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Malé francouzské tajnosti

 Marryat 15011E

Francouzský způsob chytání si v posledních letech vydobyl nejčelnější místo mezi světovými závodními týmy. I když jsme Francouze na loňském šampionátu v Portugalsku porazili, stále máme co dohánět a zdokonalovat. Jednou z jejich výhod je i obrovský zádový podběrák, který jim umožňuje chytat jak menší ryby v letu vzduchem po zaseknutí, tak spolehlivě podebrat i tu největší rybu. Vedle těchto předností se uplatňuje i jeho delší dosah, který zmenšuje riziko ztráty ryby těsně u podběráku, což je častá slabina některých našich závodníků.

 Velký zádový podběrák

Dlouho mi trvalo, než jsem zjistili o jaký výrobek se jedná a ještě déle, než se nám ho podařilo sehnat, protože se tomu naši francouzští přátelé zuby nehty bránili. Dnes tedy mohu prozradit, že se jedná o výrobek firmy Marryat s katalogovým číslem 15 011E. Na záda si ho naši soupeři připevňují s pomocí magnetu. Další předností tohoto podběráku je velmi lehký a pevný rám a do rovného dna síťky si lze nalepit měřítko, s jehož pomocí pak můžeme rychle zjistit, zda má váš úlovek požadovanou míru.

Druhé tajemství, které bych vám chtěl dnes prozradit, je z trochu jiného soudku. Při juniorském mistrovství světa 2004 se mi podařilo na Malši vyfotografovat teleobjektivem otevřenou muškařskou krabičku s francouzskými nymfami, které patřily jednomu z jejich nejlepších závodníků. Když jsem tehdy onen pozitiv uviděl, byl jsem hodně překvapen z toho, co jsem viděl a po pravdě řečeno jsem tomu ještě dost dlouho nevěřil. Loňský podzim mě však přesvědčil o tom, že jsem té krabičce měl uvěřit dříve.

Víc už bych vám tedy dnes ani napovědět nechtěl a tak si tuto tajenku musí každý rozluštit sám. Rozevírám tedy onu krabičku a společně se díváme na ty francouzské tajnosti. Chytrým jsem už napověděl dost a ty ostatní to musí trknout jako mne vloni na podzim…

 Francouzské nymfy

© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky