Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Stalo se ... ] > Prosincové zasedání sportovního odboru muška

Vytvořeno: 29.12.2006, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Prosincové zasedání sportovního odboru muška

 Skotská

V sobotu 10. prosince 2006 se konalo v Praze poslední zasedání muškařského odboru, který byl nyní přejmenován z ústředního na sportovní. Zhodnocen byl průběh sportovních akcí v roce 2006 a největší pozornost byla věnována nepovedenému podzimnímu kolu I. ligy na Svratce. Z tohoto důvodu byla vrchnímu rozhodčímu zastavena činnost v této funkci pro tři nastávající sezóny. Návrh na rozšíření I. ligy na 12 týmů však schválen nebyl, protože při tajném hlasování bylo skóre 5 : 5 a tak scházel jeden hlas k přijetí návrhu, kterým měla být vzniklá situace eliminována. Nejvyšší soutěž tedy opouštějí celky Jaroměře-České Skalice a Nového Jičína A. Postup si vybojovaly týmy RSK Otava Strakonice a MK Bojkovice A.

Dále byla schválena první verze termínového kalendáře 2007, žebříčky 2006 a vyhodnocení reprezentantů a jejich nominace pro MS a ME. Objevilo se také několik nových návrhů na reorganizaci ligových soutěží, jejichž smyslem bylo zavést takový systém, ve kterém by nebyla nutná přítomnost řadových rozhodčí a kontrolu by prováděli závodníci cizích týmů. Této otázce se bude odbor věnovat podrobněji na svém březnovém zasedání.

V závěru schůze proběhly volby nového vedení sportovního odboru muška pro období 2007 – 2010. Předsedou odboru byl zvolen bývalý reprezentant a předseda pražského muškařského odboru Jan Pecina, který bude mít na starosti domácí akce. Místopředsedou odboru byl zvolen nový zástupce z Jižních Čech a bývalý reprezentant v rybolovné technice Martin Musil, který dostal na starost mezinárodní činnost. Oběma zvoleným blahopřejeme a věříme, že svěřené funkce budou velmi dobře vykonávat.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky