Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Co se chystá ] > Mistrovství Evropy a světa je přede dveřmi

Vytvořeno: 03.05.2012, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Mistrovství Evropy a světa je přede dveřmi

 Užší výběr ČR 2011

Již za pár dní vyráží česká muškařská reprezentace do Portugalska, kde se bude konat ve dnech 13. – 20. května 18. mistrovství světa. K soutěži se přihlásilo 11 zemí a mezi účastníky budou chybět například i týmy Anglie, Belgie, nebo Slovenska, což ukazuje na to, že se tam mnoho ryb chytat asi nebude. Tento šampionát se bude konat na řece Alva ( 2 úseky), řece Ceira (2 úseky) a jeden úsek pak bude hostit řeka Mondego. Hodnotit se bude pstruh obecný a duhový od 170 mm a doufejme, že se někomu nebudou počítat parmy, které se tam také vyskytují. Nástavec může měřit jen dvě délky prutu a muška může mít jen 2 gramy. Jinak vše ostatní už odpovídá platným regulím. Vlastní závody se budou konat ve dnech 16. – 18. května a naši borci zde vystoupí v tomto složení: Jaromír Šram, Bořek Kopecký, Pavel Chyba, Martin Černoch a Martin Drož. Dá se předpokládat, že se rozhodne na suché mušce (koníci) a možná přijdou na řadu i nymfy. Každá rybka bude mít cenu zlata.

Také A-tým ČR už má na pilno, protože jeho světový šampionát se uskuteční ve Slovinsku mezi 3. – 10. červnem. Střediskem mistrovství je Bohinjska Bistrica. Dva úseky budou na řece Sava Bohinjka a po jednom pak na řekách Sava a Kokra. Pátý sektor bude na jezeru Most, které je na řece Soča. Minimální délka je 200 mm a organizátoři budou hodnotit všechny druhy ryb. Jak je zde tradicí, bude se chytat jen na jednu mušky a nástavec smí být dlouhý jen 550 cm. Dá se očekávat asi 22 týmů a přihlášeno je 175 účastníků. V řekách bude jistě hodně ryb, jen doufejme, že se nebude vysazovat i během závodu, jako při minulém ME.

 M. Drož

Česká republika jede ve velmi silné sestavě, i když bude postrádat našeho momentálně nejlepšího závodníka Romana Heimlicha, který si přetrhl kolenní vazy. Sestava pro MS je tato: Tomáš Adam, Tomáš Cieslar, Ivan Vančura, Luboš Roza a Antonín Pešek, trenérem je Tomáš Starýchfojtů a vedoucím výpravy bude Igor Slavík.

Přejeme našim nejlepším muškařům mnoho úspěchů a také nějaké to štěstí na los, protože to bude rovněž důležité. Dá se očekávat, že naši závodníci uplatní své bohaté zkušenosti a věříme, že je promění i do podoby nějaké té medaile. Očekávání je velké a tak je jen třeba ještě par dní vyčkat a uvidíme co se jim podaří vylovit. Mnoho zdaru, hoši!


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky