Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Co se chystá ] > Česká nymfa – druhé vydání

Vytvořeno: 02.12.2007, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Česká nymfa – druhé vydání

Jak jsem avizoval už před měsícem, spatřilo světlo světa 21. listopadu 2007 druhé vydání knihy o České nymfě, tedy anglická verze a její německá mutace. Tentokrát tvořil náklad 2000 anglických a 1000 německých kopií. Vzhledem k tomu, že první anglické vydání bylo rozebráno už v září, tak vydání druhé bylo během týdne ze šedesáti procent rozprodáno a to mám ještě několik opcí na další zásilky. Prodej německých kopií se teprve rozebíhá, nicméně 150 už jich je také pryč.

Největší zájem o knihu je nyní v USA, kde se konalo ve dnech 17. – 18. listopadu 2007 17. Mezinárodní vazačské sympozium v Somersetu ve státě New York a největší zájem vzbudila více než hodinová přednáška Švéda Johana Klingberga s názvem: History of Czech Nymphing – How to Tie and Fish Them, jejíž autor udal jako hlavní zdroj svých informací první vydání naší knihy. Po přednášce běželi všichni ke knihkupci, který však měl jen šest výtisků a tak bylo mnoho dalších zájemců velmi zklamáno.

První týden po vydání jsem měl velmi mnoho práce s vyřizováním objednávek a knihy směřovaly do USA, Itálie, Jižní Afriky a Německa. Většinu jsem tentokrát posílal prostřednictvím DHL a byl jsem s úrovní vyřizování objednávek dosti zklamán. Asi jsem měl smůlu, ale teď už vím, jak to u této společnosti chodí, takže mne hned tak neopijí rohlíkem. Ani služby České pošty nejsou bez problémů, které plynou i z toho, že se do některých zemí (např. Německo nebo Jižní Afrika) se nedá zásilka pojistit proti ztrátě (krádeži?) a když se tak stane, pak trvá reklamace řadu měsíců.

To vše je ale nic proti našim domácím poměrům, protože zde o prodej knih nemá zájem skoro nikdo. Ještě tak když se jedná o komisní prodej, tedy dodání knih a čekání na to zda se něco prodá a platí se až nakonec. Takový prodejce většinou nemá zájem na tom, aby se snažil něco prodat a umístí knihu na těžko přístupném místě, kde si jí nikdo ani nevšimne. Zažil jsem i případ, že jí měl ukrytou pod pultem, kam vidět nebylo vůbec. To samozřejmě nehovořím o několika přátelích, kteří mi s prodejem velmi pomohli, takže mi zbývá ještě pět set českých výtisků. Však ony se nakonec také prodají, i kdyby to mělo trvat deset let, jako v případě první muškařské knihy od Karla Lišky, která rovněž vyšla vlastním nákladem.

Udělal jsem takový test. Obeslal jsem nabídkovým letákem sto rybářských obchodů, včetně všech pražských a výsledek zněl 2 malé objednávky (Praha 0). Obeslal jsem stejným letákem 100 knihkupectví v celé ČR s výsledkem 2 malé objednávky (Praha 0). Obeslal jsem elektronickou nabídkou jiných 100 knihkupectví v ČR s výsledkem 0. Obeslal jsem prostřednictvím územních sekretariátů asi polovinu místních organizací ČRS s výsledkem několik malých objednávek. Výsledek e-nabídky do stovky MO ČRS a MRS byl nulový. A pak prý si někde prodejci stěžovali, že knihu nemají proto, že nedostali žádnou nabídku.

Takže teď máte možnost využít prostřednictvím Českého muškaře nabídku koupit si do konce roku knihu za pultovou cenu 390 Kč bez toho, že by vám bylo účtováno poštovné.

Pokud upozorníte své známé, budou si jí moci opatřit tak, jako by to bylo u vašeho obchodníka. A nabídku mám i pro ně. Pokud si objednají alespoň pět výtisků, pak bude sleva činit 25% plus odpočet za DPH. Při objednávce 20 a více kusů pak bude jejich rabat činit 30% plus DPH. Od prosince 2007 jsem už totiž v kategorii plátců. Poštovné nebude také účtováno.

Veselé vánoce a mnoho štěstí i do roku 2008 vám přeje ČM.


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky