Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Závodění ] > Na Doubravě se utkali junioři

Vytvořeno: 02.12.2007, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Jiří Pejchar

Na Doubravě se utkali junioři

 MSJ 07

V pátek 12. října si v Chotěboři na řece Doubravě dali dostaveníčko juniorští muškaři, aby se utkali o titul mistra České republiky. Při večerním rozlosování bylo 28 závodníků rozděleno do čtyř skupin vždy po dvou do každého sektoru. Závodilo se systémem „jeden měří a druhý chytá“, takže závodníci měli možnost od sebe něco odkoukat. Sektor A byl umístěn do míst, kde řeka Doubrava protéká jehličnatými lesy. V jejím kamenitém toku se vyskytuje nejvíce pstruh potoční. Druhý sektor B zase nabídl podemleté břehy mezi loukami, kde je pravidelně vysazován pstruh duhový, a pro tento závod byla vysazena čerstvá násada.

V sobotu ráno na sektoru A jasně kraloval Míra Bonešický, když s devíti, a pak čtyřmi rybami vyhrál obě hodinová kola. Sektor B měl též svého krále a byl jím Němec Michal, který vyhrál obě svá kola se čtyřmi a pak se dvěma rybami. Na tomto sektoru se ukázalo, že nově vysazené ryby ignorují vše, co jim bylo nabízeno, a tak se chytaly pouze staré ryby. Odpoledne nastoupily ke svým závodům druhé dvě skupiny. Sektor A už neměl jednoznačného vítěze obou kol, ale podělili se zde o první příčky David Chlumský s osmi rybami a Štěpánka Marková se šesti rybami. Zato na sektoru B převzal žezlo nejlepšího závodníka pevně do svých rukou Lukáš Starýchfojtů, když vyhrál obě svá kola se třemi a pak se dvěma rybami.

 MSJ 07

V neděli se všichni závodníci museli vyrovnat se všudypřítomným mrazem, který zcela jistě ovlivnil braní ryb. Na sektoru A vyhrál třetí kolo Filip Svašek se čtyřmi rybami a velkou smůlu si zde vybral Lukáš Starýchfojtů, který probičoval poctivě celý úsek bez jediného úspěchu. Zato ve čtvrtém kole všem ukázal, jak na ně, a vyhrál se čtyřmi rybami. David Chlumský ukázal záda všem ve třetím kole na sektoru B, ale ve čtvrtém kole ho na druhou pozici odsunul Svašek Matěj. V odpoledních kolech si to na dálku rozdali sobotní dopolední vítězové obou kol Michal Němec a Míra Bonešický. Ani jeden z nich však nedokázal zopakovat své sobotní výkony. Michala Němce vystřídal na trůnu sektoru A Patrik Benda, který vyhrál obě odpolední kola, a Míru Bonešického na sektoru B Martin Musil s Lukášem Filipem.

Po napínavém boji až do posledních chvil se tak novým juniorským mistrem České republiky stal David Chlumský, druhé místo obsadil Filip Svašek a třetím mužem v pořadí byl Míra Bonešický. Na závěr musím říct všem závodníkům: „Děkujeme Vám, byla radost se na Vás koukat, paráda“.

 MSJ 07
 MSJ 07
 První tři junioři 2007
 Juniorský mistr 2007

© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky