Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Stalo se ... ] > Užší výběr reprezentantů 2007

Vytvořeno: 04.06.2007, Aktualizováno: 05.11.2013


Autor: Karel Křivanec

Užší výběr reprezentantů 2007

Naše muškařská elita měla od pátku 25. do neděle 27. května sraz v Rožmberku nad Vltavou, kde se konal užší výběr reprezentantů ČR v muškaření. Soutěže se zúčastnilo všech čtrnáct pozvaných závodníků z vrcholu loňského žebříčku a hned na začátku lze říci, že se jednalo o velmi vyrovnaný souboj, ve kterém rozhodovala každá maličkost a také štěstí při losování. Celé závody byly směřovány k cíli příštího MS, kterým bude Nový Zéland.

První kolo tedy proběhlo v pátek dopoledne na pstruhové nádrži Květoňov u Kaplice a dá se říci, že za mezinárodních standardů, protože na prvenství stačily Filipu Apjarovi z Nového Jičína 3 pstruzi duhoví, které ulovil na menší černé lury asi metr pod hladinou. Odpolední závod pak byl na vyrovnávací nádrži Lipno 2 ve Vyšším Brodu z lodí. I když panovaly před soutěží z tohoto kola značné obavy, nakonec si závodníci slušně zachytali a vítězný Ivan Vančura (Příbram) měl v bodovací kartě zapsáno sedm duháků, které dostal na menší oranžové lury rychle tažené nehluboko pod hladinou. Nikdo nebyl tentokrát bez úlovku, zatímco dopoledne to byli čtyři soutěžící.

Sobotní ranní strímrovací závod na Vltavě 28 ve Vyšším Brodu vyvolal před vlastní soutěží značné emoce, které se týkaly vzhledu strímrů a techniky lovu. Nakonec se je podařilo rozptýlit při ranním pohovoru se závodníky a vlastní soutěžní kolo už pak proběhlo bez problémů. Vítězem se stal Pavel Macháň, který tuto techniku lovu ovládá asi nejlépe z našich a nutně potřeboval takovéto umístění, když byl včera na Květoňově bez ryby. O jednoho pstruha totiž předstihl Martina Drože (10 úlovků). Třetím místem zabodoval rovněž vsetínský Adam, který měl na Květoňově podobný osud jako Pavel.

V sobotu odpoledne čekala na závodníky Vltava 29 v Čertovce a zde si nejlépe vedl Tomáš Adam s 38 úlovky před Jájou Šramem (34 ks) a Ant. Peškem (31 ks). Bylo to vše o francouzském způsobu lovu a stejný postup platil i v pátém kole v neděli dopoledne, protože se chytalo na stejném místě. Ryby už byly dosti popíchané a tak si vítězství zajistil David Šeba (24 ks) před Pavlem Macháněm (20 ks) a juniorem Romanem Jörkou z Jaroměře. Konečným vítězem tohoto pětikolového závodu byl Martin Drož (součet umístění 27), před Tomášem Starýchfojtů (28) a Tomášem Adamem (29). O nominaci na MS se rozhodne po skončení sezóny podle konečného umístění v žebříčku a výsledků tohoto užšího výběru.

 PDF ke stažení   Výsledková listina - užší výběr 2007 (PDF, 32 kB)

 Na Vyrovnávačce  M. na Vltavě 28  M. na Vltavě 29
 Suchý Pavel táhne  Pavel ve vodě  Tomáš a Martin


© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky