Český muškař

 Titulní stránka
  NAŠI SPONZOŘI

 Hanák - pruty SAGE  G&T Publishing


[ Titulní stránka ] > [ Ostatní ] > [ Archiv ] > Knižní nabídka z produkce G&T P

Vytvořeno: 03.06.2008, Aktualizováno: 05.11.2013


Knižní nabídka z produkce G&T P

2007:

Česká nymfa a příbuzné metody lovu: Karel Křivanec a kol.

Novodobá muškařská příručka pojednávající o stále populárnějším lovu na nymfy, která shrnuje dvacetiletou historii a současné poznatky z této odnože muškaření. Kniha v celobarevném tisku má 112 stran a zahrnuje 146 vzorů nymf a mnoho dalších barevných fotografií z rybolovu a revírů.

Vydání první, cena 300,- Kč včetně poštovného.

Objednávky též na adrese: karel-k@cesky-muskar.eu

Pro obchodníky za velkoobchodní cenu včetně DPH.


2008:


Czech Nymph and Other Releated Fly Fishing Methods. Third edition: Karel Křivanec and Friends

Třetí rozšířené anglické vydání úspěšné knihy o České nymfě se může stát vhodným dárkem vašim přátelům kdekoli ve světě.

Počet stran 118, cena 400.- Kč včetně poštovného.

Objednávky též na adrese: karel-k@cesky-muskar.eu

Pro obchodníky za velkoobchodní cenu včetně DPH.


Liškova žichovická škola muškařů a Dopisy: Václav Dyk

V předvánoční době vydává nakladatelství Grayling & Trout Publishing z Českých Budějovic vzpomínkovou publikaci Prof. Václava Dyka na samé počátky muškaření u nás v době před 75 – 100 lety. Ústřední postavou je nestor našeho sportu Karel Liška, který si na dlouhou dobu pronajal řeku Otavu v Žichovicích, kde lovil se svými přáteli a společně si o tom vedli záznamy v rybářské kronice, která tvoří stěžejní část této publikace. Vzpomínková knížka o Karlu Liškovi a žichovické Otavě vyšla poprvé před dvaceti lety a vzbudila tehdy opravdový zájem u širší rybářské veřejnosti. Naše druhé vydání je rozšířeno i o Liškovy dopisy, které publikoval Prof. V. Dyk samostatně v roce 1940. Nová kniha má 192 stran a je doplněna kresbami Ing.arch. S. Dykové a dobovými i současnými fotografiemi. Publikaci si můžete objednat prostřednictvím Českého muškaře za cenu 50,- Kč včetně poštovného.

Objednávky též na adrese: karel-k@cesky-muskar.eu


A dále nabízíme:


K. Křivanec: Základy jezerního muškaření

Nakladatelství Agentura FOX, 2003, 188 stran, cena 499,- Kč včetně poštovného. V knize se můžete dozvědět o jezerní muškařské výzbroji, technice hodů a vedení mušek a způsobech lovu pstruhů na stojatých vodách. Podrobně je zde popsáno a vyobrazeno 135 jezerních mušek, včetně návodu jak na ně chytat ze břehu v průběhu roku. Najdete zde i obsáhlejší zmínku o muškaření z lodě. Důležité informace zde mohou získat jak začátečníci, tak i pokročilí muškaři. Kniha je doplněna množstvím fotografií z našich i evropských revírů a představuje na nich i přední závodníky z doby před jejím vydáním.


V. Liška – editor: Tajné mušky českých a slovenských vazačů (Secret Flies of the Czech and Slovak Fly-Tiers). Vydalo Nakladatelství Fraus, 242 stran, cena 599,- Kč včetně poštovného.

V knize je soustředěno více než 350 mušek od 21 českých a slovenských muškařů a celá publikace obsahuje zároveň i anglickou verzi, takže je její obsah určen pro nejširší rybářskou veřejnost. Jsme proto velmi zvědavi, zda a jak bude tento počin přijat v cizině. Uvedená knížka by neměla chybět ve vaší knihovničce a můžete jí získat i objednáním u Českého muškaře, který vám nebude účtovat žádné poštovné.


European nymphing with Jack Dennis & Vladi

Toto dvoj- DVD o nymfování je z dílny velmi známého amerického autora, který natáčel také na řadě světových šampionátů a tak zde můžeme zahlédnout řadu známých osobností, počínaje Pascalem Cognardem a konče třeba našimi reprezentanty. Hlavním aktérem tohoto dvojalba je polský veterán Vladi Trzebunia, který se stal mistrem světa ve Finsku před více než dvaceti lety (druhý byl tehdy náš Slavoj). Vladi je dnes v USA pojem a to nejen proto, že působí jako průvodce na Hadí řece. Žádný americký tým se na mistrovství světa dospělých či juniorů bez něj neobejde. Toto dvojalbum je to velmi americké dílo, plné nejrůznějších rozhovorů a různých řečí a propagace pletených nymf a polské nymfy vůbec. V DVD se zmiňuje i o české nymfě a ukazuje i španělské a francouzské nymfování. Závěr je věnován ukázkám vázání různých druhů nymf, které vznikly hlavně v roce 2005 při mistrovství světa ve Švédsku. Celková délka obou anglicky namluvených DVD je 240 minut, cena 300,- Kč (včetně poštovného).


Czech Nymph

Toto DVD vzniklo v produkci švédské společnosti Mountain Media jako první díl nové série Modern Fly Fishing.. Hlavním aktérem je jeden z největších propagátorů České nymfy Johan Klingberg, který nejprve zavádí diváky do Jižních Čech, kde v horkém létě 2008 vzniklo prvních 35 minut tohoto snímku. Ve filmu vystupují známí muškaři jako je Vladimír Šedivý, Vít Misar, Milan Janus a další, kteří seznamují Johana se základy českého nymfování. Film pak pokračuje 20 min. úsekem ze švédské řeky Tidan, kde se Johan s přáteli věnuje lovu velkých pstruhů duhových na nymfu a jeho závěrečná dvacetiminutová část je věnována lovu velkých lipanů na norské řece Famundselva. Úvodních 75 minut je tedy zasvěceno rybolovu a stejně dlouhá část DVD je pak ještě věnována vázání několika druhů nymf z dílny Johana Klingberga, Víta Misara a Vladimíra Šedivého. Celková délka tohoto anglicky namluveného DVD je 150 minut. a lze ho získat rovněž prostřednictvím objednávky u Českého muškaře za cenu 300,- Kč včetně poštovného.

Ukázka z DVD (WMV, cca 20 MB)

Švédské studio Mountain Media přichází s II. dílem ze zamýšlené čtyřdílné série Modern Fly Fishing. Jeho název hovoří za vše: Dry Fly, trvání 88 + 31 minut, video: 16:9 PAL. Angl. Cena: 300 Kč (včetně poštovného)

Johan Klingsberg zpovídá při muškaření na řece Test známého anglického rybářského spisovatele a publicistu Charlese Jardina a nestora suché mušky Philipa White na řece Derbyshire Wye. Další část filmu se odehrává ve Skandinávii na řekách Tidan a Femund. Závěrečný bonus 31 minut je věnován vázání několika suchých vzorů mušek.


Mayfly madness

Velice zdařilé DVD z produkce švédského studia Mountain Media: „Mayfly madness“ (Májovkové šílenství). Autoři sledovali své kolegy-rybáře ve třech sezónách líhnutí májových jepic v okolí Gothenburgu ve Švédsku a hlavně na velmi malé říčce Sävean. Trpělivá práce s kamerou přinesla krásné a originální záběry, které uchvátí každého muškaře. Skoro hodinový rybářský příběh je doplněn stejně dlouhou částí, která se zabývá vázáním májových jepic, poznámkami o taktice lovu a použitém nářadí. Vedle švédské verze je zde i anglická a německá mutace. Cena 300,- Kč včetně poštovného.


Wet Fly

Z dílny filmové společnosti Mountain Media vychází další (třetí) pokračování z plánované tetralogie Modern Fly Fishing, tentokrát pod názvem Wet Fly. Johan Klingberg navštívil anglické řeky Wharfe a Hodder, kde mu byli průvodci Paul Procter a Malcolm Greenhalg a seznamovali ho s tradičními i moderními způsoby lovu na mokrou mušku. Dále se zde loví na švédské řece Tidan a řece Femund v Norsku. Celá tato část trvá 83 minut a po ní následuje 33 minut věnovaných vázání mokrých mušek. Poslední plánovaný díl tetralogie bude o strímrování.

Uvedené DVD o mokré mušce (anglicky) vám můžeme zaslat za 300 Kč včetně poštovného.


Fly Fishing Adventures

Rovněž od společnosti Mountain Media je DVD z roku 2007 o Dobrodružstvích muškaření. Jde o výňatky z lovu pstruhů na Novém Zélandu, lovu tarponů v Mexiku, bonefishí na Kubě, lovu lososů na poloostrově Kola (Rusko) a nymfování lipanů v Bosně. Délka DVD je 1,5 hod (angl.) a lze si jej u nás objednat za 300 Kč včetně poštovného. V případě odběru obou DVD bude cena jen 500 Kč včetně poštovného.



© 2007 MARKOnet.cz -= tisk =- Na začátek stránky