-= tisk =-

PŘED ZÁVĚREM ROKU

Listopad se přehnal jako velká voda a já jsem se k ní ani nedostal, abych se rozloučil s letošní sezónou. Přes půl měsíce jsem každé odpoledne kontroloval výsledky zarybňování jihočeských sportovních revírů v tomto roce. Jedinou mou útěchou bylo vědomí, že už to bylo naposled a proto jsem se snažil udělat svou práci co možná nejpřesněji a připravit zarybňovací plány a popisy revírů pro roky příští tak, aby byly co možná nejoptimálnější z hlediska potřeb našich sportovních vod.

Vítězové Posledního poháru 2001 - zleva: Dan Svrček, David Říha, Pavel Rákosník

Poslední říjnovou sobotu věnovali funkcionáři ČRS sněmování v Nymburku a závodníci se rozloučili se sezónou Posledním pohárem na vyrovnávací nádrži Lipno II ve Vyšším Brodu. Celý den jsem sice seděl na sněmu, ale závěr vyhlášení výsledků jsem v Lesance v Brodu ještě stihl, i když to byla malá zimní projížďka zasněženou nocí proti toku Vltavy. Ústřední muškařský odbor provedl na svém zasedání nominaci reprezentantů pro mistrovství světa ve Francii, se kterou můžeme být spokojeni. Vedle tří osvědčených závodníků se tu objeví dva, kteří nebyli v loňské bronzové sestavě.

V minulém měsíci jsme zařadili do programu PM i "Málkovo hlavatkové zpravodajství", které nám alespoň heslovitě přibližuje tu správnou atmosféru, pro kterou je závěr roku, některých našich kolegů, neodmyslitelně spojen s touto největší a nejohroženější sladkovodní rybou naší planety. Zařadili jsme i novou anketu, ve které byste se mohli vyjádřit i sami k sobě a podařilo se nám sehnat také první sponzorský kontakt, ve kterém vám nabízíme pořízení dobrého muškařského prutu za velmi rozumnou cenu.

Pro milovníky anket připravujeme do konce roku ještě jednu, která by nás mohla překvapit. Protože se už moc chytat nedá, připravujeme něco i pro zlepšení vašich znalostí o jezerních muškách. A ti, kteří se ptají, zda přišla nějaká praktická odezva od účastníků ankety o lodičkářích, ani dnes nepotěším. Zatím nic, nikdo se na naší listopadovou výzvu neozval. A protože je konec roku na dohled, tak bohatého Ježíška a mnoho zdaru v příštím roce přeje

Váš Karel Křivanec

-= tisk =-