-= tisk =-

KONEC LÉTA JE UŽ PŘEDE DVEŘMI

Autor: Karel Křivanec

Na Vltavě pod Dobrou

Letošní horké léto začíná ustupovat a tak jsme se konečně dočkali i prvních srážek a ochlazení. Stavy vod v řekách jsou ale stále ještě nízké a jen na Vltavě se trochu zvedla voda v důsledku světového šampionátu raftařů, které se konalo pod Lipnem na konci srpna. Jak jsem předpokládal v minulém úvodníku, k vodě jsem se u nás prakticky vůbec nedostal a pracoval jsem hlavně na rukopisu knihy o jezerním muškaření. Jen v sobotu 2. srpna jsem byl s kolegou ráno na Vltavě 33 pod Dobrou a byl to dobrý lov s nymfičkou proti vodě.

Asi teď čekáte, jak to dopadlo s tím rukopisem, když jsem měl před měsícem 115 normostránek? A teď, 31. srpna před obědem, jsem dokončil jeho finální úpravu a zítra jej budu moci odeslat panu nakladateli. Nevím, jak se to povedlo, ale má to 175 stran textu a k němu už jsem odeslal přes sto mušek na focení. Prakticky všechny mi je navázal Láďa Šedivý, kterému patří můj velký dík.

Z tohoto vyčerpávajícího období jsem si dovolil jediný únik a tím byla pětidenní výprava na Chew Valley Lake u Bristolu, kde se konalo finále mezinárodního lodního závodu TFEO. A právě zde jsem si dvakrát v srpnu zarybařil v rámci neoficiálních tréninků. Těchto závodů se zúčastnilo 100 finalistů, kteří se sem probili přes 22 postupových kol, takže to rozhodně nebyli žádní začátečníci. Z mezinárodního pohledu zde byli vedle Angličanů, Skotů, Walesanů, Irů a Severních Irů, ještě dva Noři a čtyři Češi, když z Belgie a Francie se nepodařilo postoupit nikomu. Naši si vedli dobře a i když tentokrát nevyhráli, bylo jejich umístění ve třetině startovního pole. Podrobněji o tom napíšu pro PM, jen nevím, kdy se mi to povede.

Na Vltavě pod Dobrou

V minulém měsíci vyvrcholily problémy s naší stránkou na Quicku, což nejprve vedlo k zveřejnění její zrcadlené podoby na serveru Volny.cz a nakonec k rozhodnutí, nechat si zaregistrovat vlastní doménu na adrese: www.povltavsky-muskar.com. Pan Mgr. Korous mi také navrhl, že by s novou doménou dal i nový kabát PM a výsledek jeho práce máte dnes prvně před sebou. Prozatím tedy na starých adresách funguje přesměrování na novou doménu. Opravte si proto prosím informaci o umístění našich stránek v Oblíbených položkách, protože nyní nás již můžete nalézt na této nové adrese. Doufám, že už se problémy z letošního léta nebudou opakovat.

V září nás tedy ještě čeká evropský šampionát, krajské přebory a podzimní ligová kola, z nichž ta nejvyšší liga bude mezi Vyšším Brodem a Rožmberkem 20. - 21. září. Pozvánka je zveřejněna na PM, takže doufám, že si to uvědomí i běžní rybáři, kteří by si měli v těchto dvou půldnech vybrat raději jinou lokalitu, aby zde nedošlo k nějakému zbytečnému nedorozumění.

Konec září je vyhrazen i pro jezerní mistrovství republiky, které se bude konat tentokráte na nádrží Jestřabice pod Buchlovskými kopci. V té době tu však bude i můj přítel Mike Childs s manželkou, kteří by se rádi podívali do Čech, takže se jim budu muset věnovat. Doufám, že horní Vltava bude v nejlepší kondici a že si odsud odnese vzpomínku na indiánské léto na Šumavě, ve kterém budou hrát svou roli i krásní lipani na pozadí troubících jelenů.

Mnoho pohody i Vám, milí čtenáři,

přeje Váš Karel Křivanec

-= tisk =-