-= tisk =-

PRVNÍ MĚSÍC PM

Není to žádné velké výročí, jen první měsíc od narození. Zatím nelze nic významnějšího slavit či hodnotit. Těch 400 návštěv naší muškařské stránky za prvních jednatřicet dní není docela zanedbatelných, i když vůbec nevím, kolik to vlastně bylo lidí. A počty hlasujících v obou anketách mi napovídají, že to zase nebyla žádná velká sláva. Ale k anketám se vrátím až někdy příště.

Ještě o poznání slabší to bylo s pokusy o kontakt z vaší strany, vážení čtenáři. Bylo jich okolo deseti a až na jednu reakci byly všechny povzbudivé. Nezlobím se ani na toho jednoho muškaře, který mi, mimo jiné, vyčinil i za to, že jsem byl ve svém příspěvku: "Musím podat vysvětlení" příliš opatrný a neodkryl hledí.

Já jsem, většinou, velmi přímý a mívám s tím často problémy. Život mě však naučil, že s chřestýši se musí zacházet jinak než se sviněmi, tedy velmi opatrně. A věřte mi, že vím, o čem mluvím. A tak, i když jedno soudní jednání s těmito živočichy dopadlo podle práva, je tu ještě odvolací stupeň a navíc i celá řada možností, jak si to zopakovat, jenže v obráceném gardu. A tomu bych se rád vyhnul. Možná, že mě někdo někde bude dál tupit, ale já bych na to strašně nerad reagoval. Souboj s větrnými mlýny se nedá vyhrát.

Těm z vás, kteří neví, o čem byla v předchozím odstavci řeč, bych se chtěl omluvit, jakož i těm, kteří konstatovali, že u příspěvku "Lury" chybí obrázky, bez nichž je takřka bezcenný. Mám trochu problémy s mým webmasterem, který je velmi zaneprázdněn a já to sám poslat na stránku neumím. Cítím, že to v tomto bodě trochu vázne.

Jistě vám neušlo, že PM není obsahově zcela naplněn, snad se mi to podaří ve druhém měsíci jeho života zlepšit. Účinkem se minula má prosebná výzva o nějaký ten příspěvek od neznámých autorů, snad si příště dodáte víc odvahy. Každý by chtěl něco zajímavého číst, ale nikdo nemá čas něco sám napsat, taková je situace. Dotlačit některého z přátel k příspěvku nebývá vůbec jednoduché a někdy by to mohlo skoro hraničit až s citovým vydíráním z mé strany. A pokud mi přece jen něco pošlete, prosím o standardní formu Microsoft Word, psací stroj nebo rukou psaný dopis.

Březen ještě není ten správný měsíc na muškaření, i když první blázni už plavali na Vyrovnávačce ve Vyšším Brodu už v lednu. A jak jsem slyšel, byla malá záplava brodících muškařů na mimopstruhové Ohři. Vyvolalo to mnoho podezření a patrně se to projeví v úpravě místního rybářského řádu pro příští rok. U nás v jižních Čechách zatím takovéto excesy nenastaly a chtěl bych věřit, že to tak zůstane i nadále.

V březnu je přeci jen vhodnější v klidu se věnovat vázání mušek do zásoby na sezónu, která je přede dveřmi. Nezapomeňte si prolistovat novinky v literatuře, navštívit nějakou zajímavou přednášku či rybářskou výstavu. Pokud si chcete popovídat s reprezentanty České republiky v našem sportu, tak k tomu budete mít jedinečnou příležitost na výstavě v Praze ve dnech 10. - 11. března. Nezapomeňte ani na termín výroční členské schůze své místní organizace ČRS.

Váš Karel Křivanec

-= tisk =-